logo gif 10lat

Open menu

Ancora 1000x175 baner VIP

 reklama

Mistrzostwa motocrossowe w Rosówku

motocross-rosowek-2011Wszystkich miłośników sportów motocrossowych zapraszamy 9 października do Rosówka na VIII Rundę Mistrzostw Strefy Polski Zachodniej w Motocrossie. Organizatorami imprezy są : Polski Związek Motorowy, Gmina Kołbaskowo oraz Klub Motorowy Pro Racing Team. Start imprezy o godz. 12:00.

 



Zapraszam serdecznie mieszkańców Przecławia i Warzymic na Mistrzostwa Motocrossowe - mówi Anna Dulińska z Klubu Motorowego Pro Racing Team. Impreza odbędzie się w najbliższą niedzielę 9 października na torze w Rosówku. Zapewnimy Państwu moc wrażeń i emocji! Być może zaszczepimy w Was chęć czynnego uczestnictwa w kolejnych zawodach motocrossowych.

Klasy biorące udział w zawodach są następujące:
Młodzik Licencja "C"
- Młodzik
- Otwarta I
- Otwarta II
- Quad Open
- Quad Licencja "C"
- Motocykle Junior
- Otwarta Licencja
- Weteran
- Klasyfikacja Klubowa

HARMONOGRAM VIII rundy Mistrzostw Strefy Polski Zachodniej w motocrossie

1. Biuro zawodów czynne: 7.00 - do zakończenia zawodów

2. Odbiór trasy przez sędziego zawodów: 8.00

3. Odbiory techniczne: 7.00 - 10.00

4. Treningi:
a) trening dowolny (w tym próby startu):
Klasa młodzik lic.C+B/A - 8.30 - 8.45
Klasa junior - 8.45 - 9.00
Klasa otwarta I - 9.00 - 9.15
Klasa otwarta II - 9.15 - 9.30
Klasa quad open 2K lic.C+B/A - 9.30 - 9.45
Klasa otwarta licencja + weteran - 9.45 - 10.00
b) egzamin teoretyczny na certyfikat: - godz. 10.00
c) trening kwalifikacyjny z pomiarem czasu:
Klasa młodzik lic.C+B/A - 10.30 - 10.40
Klasa junior - 10.45 - 10.55
Klasa otwarta I - 11.00 - 11.10
Klasa otwarta II - 11.15 - 11.25
Klasa quad open 2K lic.C+B/A - 11.30 - 11.40
Klasa otwarta licencja+weteran - 11.45 - 11.55

5. Odprawa zawodników i otwarcie zawodów: - godz. 12.00

6. Start: Pierwszy bieg:
Klasa młodzik lic.C+B/A - przedpark 12.20 - start 12.30 (10 min + 2 okr)
Klasa junior - przedpark 12.35 - start 12.45 (12 min + 2 okr)
Klasa otwarta I - przedpark 12.55 - start 13.05 (15 min + 2 okr)
Klasa otwarta II - przedpark 13.20 - start 13.30 (15 min + 2 okr)
Klasa quad open 2K lic.C+B/A - przedpark 13.45 - start 13.55 (12 min + 2 okr)
Klasa otwarta licencja + weteran - przedpark 14.05 - start 14.15 (15 min + 2 okr)
Drugi bieg:
Klasa młodzik lic.C+B/A - przedpark 14.30 - start 14.40 (10 min + 2 okr)
Klasa junior - przedpark 14.45 - start 14.55 (12 min + 2 okr)
Klasa otwarta I - przedpark 15.05 - start 15.15 (15 min + 2 okr)
Klasa otwarta II - przedpark 15.30 - start 15.40 (15 min + 2 okr)
Klasa quad open 2K lic.C+B/A - przedpark 15.55 - start 16.05 (12 min + 2 okr)
Klasa otwarta licencja + weteran - przedpark 16.15 - start 16.25 (15 min + 2 okr)

7. Zakończenie zawodów i ogłoszenie wyników: - godz. 17.00

Galeria zdjęć z zeszłorocznej imprezy dostępna jest TUTAJ

plakat-zawody-motocross

Pin It